Náš chléb

Náš chleba připravujeme

jen z vody, mouky, žitného kvasu a soli

Náš chléb z kvásku je vyjímečný, plný živin a enzymů. Používáme na něj živou mouku mletou na přírodním kameni, neválcovanou. Fermentované těsto, vytvořené prostřednictvím kvasnic a bakterií přítomných v kvásku, přináší jedinečnou chuť a aroma, ale také mnoho zdravotních výhod. Těsto necháváme kynout v nižších teplotách den i dva. Chléb je pak lehce nakyslý, vláčný a lepé stravitelný.

Kvalitní chléb by měl mít křupavou a zlatavou kůrku, která je po upečení křehká.

Když na něj poklepete, měl by vydávat hluchý zvuk, což naznačuje, že má pevnou strukturu uvnitř a je řádně upečený. Jeho konzistence by měla být měkká a pružná, s dobře vyvinutými bublinami a vzdušnou strukturou. Barva chleba by měla být světlá až zlatavá, což naznačuje, že byl pečen na správnou teplotu a do perfektního zlatého odstínu.

Nahoru